Over ritsvoetjes en andere trucjes…

Toen Marte van Compagnie M een paar weken geleden postte dat ze een aantal workshops zou geven in de vakantie, was ik er snel bij om er eentje vast te leggen. Zoals duidelijk mag blijken, heb ik de meeste patroontjes in mijn bezit en komen deze zeer vaak boven om de kleine olijfjes van nieuwe garderobe-stukken te voorzien. Deze keer vond ik het echter wel eens tijd voor wat selfish sewing en besloot het nieuwe Nina patroon te bestellen. Het stofje werd gekocht van een bonnetje gekregen als kerstcadeau en lag dus al even te wachten op een projectje. Dat het een rokje moest worden was duidelijk, alleen vind ik de A-lijn van allemaal rokjes iets te veel uitlopen. Ik ben er zeker van dat je dat eenvoudig kan aanpassen, maar ik hou nu eenmaal meer van het naaien dan van het voorbereidende werk πŸ™‚

Eerder deze week was het dan zover, met machientje en stofje naar Hove voor de workshop. Naast een super ontvangst Γ©n een super lunch, was het een zeer leerrijke dag. Ik leerde eerst en vooral dat ik mijn ritsvoet al een jaar omgekeerd aan mijn machine zet… Volgens Marte een veel voorkomende fout bij Pfaff-gebruikers, maar ik voelde mij toch even nog meer dummy dan anders πŸ™‚ Daarnaast leerde ik hoe ik mijn blinde rits mooier kon afwerken en dat je bij lijntjes die juist moeten zijn gerust je patroonpapier mee mag tussen stikken. Het resultaat was dan ook een mooi afgewerkt rokje, een eerste stuk voor mijn herfstcollectie.

Foto 8-07-15 19 26 29Foto 8-07-15 19 23 51Foto 8-07-15 19 23 34

 

Omdat mijn kleedjes en rokjes bijna allemaal selfmade zijn tegenwoordig, had ik op de dag van de workshop een Lotta aan die ik al een tijdje terug gemaakt had. Ook een stofje van de kerstcadeaubon, en ook bestaande in de mini-versie voor de grootste olijf. Omdat ik beloofd had dit rokje ook in een blogberichtje op te nemen, bij deze:

Foto 8-07-15 19 06 33Foto 8-07-15 19 04 54Foto 8-07-15 19 05 25

 

Ik vind de Lotta een geweldig comfy rokje en door het speelse model, mag het al eens in een zotter printje ook (daar volgt ook nog wel eens een blogje over πŸ™‚ ).

Stof:

Nina: Mona Luna – Blomme – Misses Needle

Lotta: Free spirit – Wind arrows in slate – Misses Needle

Patronen: Compagnie M

Advertisements

5 thoughts on “Over ritsvoetjes en andere trucjes…

  1. Heel erg mooi, allebei! Ik volgde net vandaag een workshop bij Marte thuis, van de Louisa jurk, en dat was ook heel leerrijk voor mij! Was heel content dat ik met een bijna afgewerkte, perfect op maat gemaakte jurk naar huis kon!! Binnenkort, als ie helemaal klaar is, blog ik er ook eens over πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s