My favourite time of the year…

Herfst… Mijn favoriete seizoen: mooie kleuren, gezelligheid, nog een enkele mooie dag, de geur van nat bos en vallende bladeren. Na de zomer-ileana’s werd het dus stilaan tijd voor najaarsversies. Geen typische hefrstkleuren maar een combi van donkerblauw en rood in stofjes die ik tijdens de laatste soldendag aan -30% kocht bij Misses Needle. Ondertussen bestelde ik ook een ganse reeks herfststofjes over de grote plas, en hoop ik de komende weken een swingende herfst/winter collectie bij elkaar te kunnen naaien. Ik kreeg trouwens deze week eindelijk mijn “Creatief Verdiep”, na een zomer hard werken aan onze zolder (niet door mij voor alle duidelijkheid, maar door hubbie en schoonpapa, ik zette enkel de ikeakasten in elkaar). Er moet nog wat ingericht worden, maar nu kan mijn gerief eindelijk blijven staan en staat/hangt/ligt alles bij elkaar.

Maar de Ileana’s dus. Voor deze versie koos ik voor de raglan mouwen, mét knopenpat en een hele cirkelrok. Ook weer in een versie 3y en 4/5y want kleedjes worden hier liefst in tweevoud gemaakt, beide olijfjes zijn nogal nieuwe-kleedjes-gek.

Foto 5-09-15 11 54 48

Voor de kleinste versie werkte ik met gouden knoopjes en paspel en een klein wit/rood accent in de zakjes. Op de foto’s zie je het niet goed, maar het hertje in de stof heeft een klein rood accent dus dat kwam mooi uit. Ik koos deze keer niet voor een blinde rits omdat het geheel net iets meer kleur kon gebruiken.

Foto 29-08-15 18 04 33 Foto 29-08-15 18 04 10 Foto 29-08-15 18 04 03

Voor de tweede versie combineerde ik een vrolijk stofje met een effen rode rok. De paspel in het rood en de knoopjes donkerblauw. Hier gebruikte ik wel een blinde rits, maar voegde onderaan het bloemetje toe aan de zoom om wat contrast te maken. Bij het maken van dit kleedje ging echt wel alles verkeerd wat er verkeerd kon gaan: van verkeerd geknipte zakken, over fout ingezette ritsen tot kapotte ritsen en zonder draad zitten op 5cm van het einde van de zoom. Gelukkig heb ik toch doorgezet want ik vind de combi best geslaagd (al zeg ik het zelf).

Foto 5-09-15 11 52 45 Foto 5-09-15 11 47 09 Foto 5-09-15 11 46 53

En ja hoor, de cirkelrok zwiert 🙂

Foto 29-08-15 18 59 40 Foto 5-09-15 11 57 02

Stofjes: Misses Needle & Veritas

Paspel: Veritas

Knoopjes: Veritas & Action

Kousen: Kousen & Karton

Patroon: Ileana Dress – Compagnie M

Advertisements

3 thoughts on “My favourite time of the year…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s