Halloween Sweet Table – How to dessertjes

In samenwerking met Taartelicious maakte ik deze Halloween Sweet table.

DSC_9096

Hieronder kan je voor de dessertjes op de tafel een receptje/werkbeschrijving vinden. De printables kunnen gratis gedownload worden via de shop:

Download hier jouw printables!

1. Monster-eye Cookies

DSC_9138

Voor ongeveer 15 grote koekjes:

– 145 g bloem

– 75g kristalsuiker

– 80g bruine suiker

– 1 ei

– 9g zout

– 6g bakpoeder

– 115g boter (op kamertemperatuur)

– 150g chocoladestukjes

– vanille-extract

– groene kleurstof

suikeroogjes Wilton

1. Klop de boter romig en voeg de suiker gradueel toe. Blijf kloppen tot het mengsel homogeen is. Voeg dan het ei en het vanille-extract toe. Voeg op het einde een druppel groene kleurstof toe en mix nog even verder tot de kleurstof goed vermengd is.

2. Voeg bloem, zout en bakpoeder toe en roer deze onder het boter-suikermengsel (niet met de klopper), voeg daarna de chocoladestukjes toe.

3. Bedek een bakplaat met vetvrij papier en gebruik een ijsschep (of lepel) om het deeg gelijkmatig te verdelen over de bakplaat. Duw de hoopjes een beetje plat om de ronde vorm van het koekje te bekomen (afhankelijk van de temperatuur van de boter).

4. Bak de koekjes 8-10 minuten op 170°C. De koekjes zijn klaar als je ze nog een beetje kan induwen, maar ze niet meer aan je vingers plakken.

5. Wanneer ze net uit de oven komen, duw je er (voorzichtig) de suikerogen in. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster.

2. Oogbal-Truffels

DSC_9163b

Voor ongeveer 15 truffels:

– 150g pure chocolade in stukjes

– 200g pralinépasta (callebaut) of nutella

– 75g boter (op kamertemperatuur)

suikeroogjes Wilton

witte chocolade

1. Smelt de pure chocolade en meng er de boter en pralinépasta door. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Je kan eventueel nog extra bresiliennenootjes toevoegen.

2. Laat het mengsel ongeveer 1 uur opstijven in de ijskast totdat het stijf genoeg is om te rollen.

3. Schep met een eetlepel een beetje pasta uit en rol het tussen de handen tot een balletje (het is aan te raden plastieken handschoenen aan te doen voor het plakken tegen te gaan). Leg de balletjes op een vetvrij papier en zet ze terug in de koelkast of diepvriezer totdat ze terug helemaal opgesteven zijn.

4. Leg de balletjes op een rooster met een plaat eronder. Smelt de witte chocolade en laat over elk balletje voldoende chocolade lopen zodat het helemaal bedekt is.

5. Wanneer de chocolade begint op te stijven, druk je een suikeroogje vanboven in de truffel. Zet ze dan terug in de koelkast totdat de chocolade helemaal hard is geworden. Presenteer de truffels in een mini-cupcakevormpje.

3. Spooky Meringues

DSC_9164

Voor ongeveer 40 meringues:

– 100g eiwit

– 100g kristalsuiker

– 100g poedersuiker

– vanille-extract

– zwarte pareltjes

1. Klop het eiwit stijf met de klopper. Wanneer het eiwit begint op te stijven, voeg je er gradueel de kristalsuiker aan toe. Blijf doorkloppen tot het mengsel stijf en glanzend wordt.

2. Voeg de poedersuiker bij het mengsel en spatel deze er voorzichtig doorheen met een rubberen spatel.

3. Doe de meringue in een spuitzak met een klein rond spuitmondje. Spuit vervolgens kleine toefjes op een bakplaat bedekt met vetvrij papier. Duw 2 pareltjes in de toefjes voor de oogjes.

4. Zet de meringues in de oven op 80°C voor 2 à 3 uur. De meringues moeten uitdrogen, niet bakken. Ze zijn klaar wanneer ze makkelijk van de bakplaat komen.

De volgende dessertjes zijn variaties op de standaard dessertjes. Hieronder vind je de benodigdheden:

4. Pompoen cakepops

DSC_9206

papieren rietjes

oranje/groene smeltchocolade

spuitmondje maat 2

5. Cookie graveyard

DSC_9149

koekjesuitstekerset Wilton

grijze/bruine/witte rolfondant

groene dust

cacaopoeder (om te dusten)

reliëfmat cobblestones

koekjes-stempelset

– bruine suiker

6. Oreos in chocolade

DSC_9143

Witte/Oranje/Gele smeltchocolade

Oreo Cookie molds

Snoepjes op de tafel: dropjojo’s, witte & zwarte muizen, jelly beans, spekbollen, candy corn en oranje retro-lollies.

De werkbeschrijving voor de decoratie vind je hier.

De werkbeschrijving voor de taart kan je op de blog van Taartelicious vinden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s