A touch of gold

Ken je dat gevoel? Je vind een patroonmaakster of -merk dat je leuk vindt en voor je het weet maak je niets anders meer… Ik heb ondertussen zo een aantal patronen in mijn schuif zitten die ik regelmatig boven haal: de lotta rok , Belladone jurk en burda 7828 voor mezelf en bijna alle andere patronen van Compagnie M voor de olijfjes. Ik ga zelfs een workshop volgen bij Mevrouw M in Juli, kwestie van het nieuwe patroon eens onder deskundige begeleiding te maken. Een mens moet iets doen tijdens de vakantie, niet waar? 🙂

Om de uitdaging er toch in te houden, ging ik een aantal weken eens op zoek naar een aantal nieuwe leuke patronen. In mijn zoektocht kwam ik terecht bij het Franse merk Lou & Me, met leuke en eenvoudige patroontjes. Een blik op de verzendkosten leerde al snel dat 2 patronen ineens bestellen relatief goedkoper was dan 2 keer bestellen dus bestelde ik de Mélisse en de Whoopie. Een kleine week later vielen de patronen netjes in de bus in een mooi kaftje.

Foto 29-05-15 18 19 28

“Toevallig” had ik ook net een reeks nieuwe soft cactusjes besteld en besloot al snel de combinatie te maken met een gouden paspel en knoopjes. Ik besloot te starten met de Mélisse voor de kleine Olijf, de mooie dagen komen eraan en het zag er een luchtig kleedje uit. De uitleg bij het patroon is uiteraard in het Frans, maar eigenlijk zeer eenvoudig te volgen als je een beetje naaiervaring hebt. De patronen bestaan ook uit niet de veel delen dus het is heel snel getekend en geknipt. En nog een plusje: er zit geen rits in, het kleedje wordt bovenaan met knoopjes (of kamsnaps) vastgemaakt, hetgeen door het A-lijn model perfect mogelijk is.

Foto 4-06-15 07 18 16

 

Ik overwon ook mijn kamsnap-gemakzucht en gebruikte voor de eerste keer de knoopsgat-voet op mijn naaimachine, eigenlijk verbazingwekkend simpel en stiekem ook wel mooier dan met de kamsnaps… Een trucje dat ik een paar dagen later met plezier herhaalde voor mijn Brooke-jurk (die show ik nog wel eens in een volgende post, eerst mijn camera-vrees overwinnen 🙂 ). Het modelleke was zoals steeds meer dan bereid om het stukje stof te showen 🙂

Foto 4-06-15 07 18 11 Foto 4-06-15 07 19 25

Ik maakte een 2 jaar, maar moest wel het bovenstukje langs 2 kanten met 1cm innemen. Het patroon is eigenlijk gemaakt om bovenop een truitje of sous-pull te dragen (staat zo in de uitleg) en is dus vrij ruim voor de maat. Een maatje kleiner en de rok verlengen zal dus voor de meeste maten wel de oplossing zijn, maar gezien maatje 2 jaar de kleinste maat is, moest ik het bovenstukje en de plooitjes wat aanpassen.

Een geslaagd patroontje dus, er zal eerst nog eentje volgen voor grote zus en dan waag ik mij wel eens aan de Whoopy…

Patroon: Mélisse, Lou & Me

Stof: Soft Cactus

Knoopjes: Veritas

 

Advertisements

One thought on “A touch of gold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s