Oh deer, hold your horses!

Toen Compagnie M aankondigde dat ze opnieuw een wedstrijd zou organiseren was ik direct overtuigd om deel te nemen. Vorig jaar deed ik dat nog niet, ik voelde me niet zeker genoeg dat ik iets publicatie-waardig zou kunnen opleveren. Een tweetal maanden geleden ontdekte ik een Amerikaanse webshop, Hawthorne Threads, met een overzichtelijke website en volledige collecties stofjes. Ik besloot eens te bestellen en na een dikke week lagen de stofjes al voor de deur. Zelfs met douanekosten betaalde ik voor deze designerstofjes nog een degelijke prijs dus ik ga er in de toekomst nog wel eens bestellen. Ze hebben bovendien een heerlijke (minimum) wekelijkse nieuwsbrief. Niet goed voor de portemonnee, wel boordevol inspiratie 🙂

Bij deze shop bestelde ik dan ook de stofjes die ik gebruikte voor mijn inzendingen voor de wedstrijd: een louisa voor de plain & simple categorie én een loleana voor de mix & match categorie. Stiekem is er ook nog een derde inzending klaar, maar daar moeten nog foto’s van gemaakt worden 🙂

Foto 11-10-15 15 14 35

De Lousia was een patroon dat ik als één van de laatste gekocht heb. Eerst was ik er geen fan van, maar de fun die ik had met de andere patroontjes deden me toch op het “kopen” knopje drukken. Ondertussen is het één van mijn favorieten, vooral omdat je zo fijn contrast kan aanbrengen met de zak, paspel en knoopjes.

Foto 11-10-15 15 11 16 Foto 11-10-15 11 54 26 Foto 11-10-15 12 01 22

Patroon: Louisa – Compagnie M

Stof: Dear Stella – Wee Gallery – Hearts in Mint & Hilltop in Mint

Knopen/Paspel: Veritas

 

De “Loleana” is een mix & match van de Lotta en Ileana dresses. Ik koos voor het bovenlijfje met raglanmouwtjes en een knopenpat in contrastkleur. Hierbij voegde ik het rokdeel van de Lotta met de contrasterende zakjes en biais. Had ik al gezegd dat ik wel van wat contrast hou? Aan de achterkant geen blinde, maar wel een zichtbare, jawel, contrasterende rits. Zoals met de patronen, was dit ook een eenvoudige match en moest er niks aangepast worden.

Foto 11-10-15 12 03 40 Foto 11-10-15 12 02 49 Foto 11-10-15 11 55 47

Patroon: Lotta Dress & Ileana Dress – Compagnie M

Stof: Cotton + Steel – Honeymoon – Horseback in green

          Cotton + Steel – Zephyr – Breeze in Citron Metallic

Knopen/Biais: Veritas

Kousen: Kousen & Karton 

 

Foto 11-10-15 15 15 00

 

Advertisements

One thought on “Oh deer, hold your horses!

  1. Waaaauw, echt de max!! Heel heel mooi!! Allebei! En ik kende de webshop al, laar kocht er nog nooit. Ik kocht een dik jaar geleden eens bij een andere webshop en heb door de douanekosten toch wel echt minstens evenveel betaald dan wat ik hier zou betaald hebben… Daarna niks meer vanuit Amerika laten komen 🙂 kocht jij dan net heel veel of net weinig genoeg om er voordeel uit te halen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s