Follow my blog with bloglovin

Follow my blog with Bloglovin

Advertisements

Halloween Sweet Table – How to dessertjes

In samenwerking met Taartelicious maakte ik deze Halloween Sweet table.

DSC_9096

Hieronder kan je voor de dessertjes op de tafel een receptje/werkbeschrijving vinden. De printables kunnen gratis gedownload worden via de shop:

Download hier jouw printables!

1. Monster-eye Cookies

DSC_9138

Voor ongeveer 15 grote koekjes:

– 145 g bloem

– 75g kristalsuiker

– 80g bruine suiker

– 1 ei

– 9g zout

– 6g bakpoeder

– 115g boter (op kamertemperatuur)

– 150g chocoladestukjes

– vanille-extract

– groene kleurstof

suikeroogjes Wilton

1. Klop de boter romig en voeg de suiker gradueel toe. Blijf kloppen tot het mengsel homogeen is. Voeg dan het ei en het vanille-extract toe. Voeg op het einde een druppel groene kleurstof toe en mix nog even verder tot de kleurstof goed vermengd is.

2. Voeg bloem, zout en bakpoeder toe en roer deze onder het boter-suikermengsel (niet met de klopper), voeg daarna de chocoladestukjes toe.

3. Bedek een bakplaat met vetvrij papier en gebruik een ijsschep (of lepel) om het deeg gelijkmatig te verdelen over de bakplaat. Duw de hoopjes een beetje plat om de ronde vorm van het koekje te bekomen (afhankelijk van de temperatuur van de boter).

4. Bak de koekjes 8-10 minuten op 170°C. De koekjes zijn klaar als je ze nog een beetje kan induwen, maar ze niet meer aan je vingers plakken.

5. Wanneer ze net uit de oven komen, duw je er (voorzichtig) de suikerogen in. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster.

2. Oogbal-Truffels

DSC_9163b

Voor ongeveer 15 truffels:

– 150g pure chocolade in stukjes

– 200g pralinépasta (callebaut) of nutella

– 75g boter (op kamertemperatuur)

suikeroogjes Wilton

witte chocolade

1. Smelt de pure chocolade en meng er de boter en pralinépasta door. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Je kan eventueel nog extra bresiliennenootjes toevoegen.

2. Laat het mengsel ongeveer 1 uur opstijven in de ijskast totdat het stijf genoeg is om te rollen.

3. Schep met een eetlepel een beetje pasta uit en rol het tussen de handen tot een balletje (het is aan te raden plastieken handschoenen aan te doen voor het plakken tegen te gaan). Leg de balletjes op een vetvrij papier en zet ze terug in de koelkast of diepvriezer totdat ze terug helemaal opgesteven zijn.

4. Leg de balletjes op een rooster met een plaat eronder. Smelt de witte chocolade en laat over elk balletje voldoende chocolade lopen zodat het helemaal bedekt is.

5. Wanneer de chocolade begint op te stijven, druk je een suikeroogje vanboven in de truffel. Zet ze dan terug in de koelkast totdat de chocolade helemaal hard is geworden. Presenteer de truffels in een mini-cupcakevormpje.

3. Spooky Meringues

DSC_9164

Voor ongeveer 40 meringues:

– 100g eiwit

– 100g kristalsuiker

– 100g poedersuiker

– vanille-extract

– zwarte pareltjes

1. Klop het eiwit stijf met de klopper. Wanneer het eiwit begint op te stijven, voeg je er gradueel de kristalsuiker aan toe. Blijf doorkloppen tot het mengsel stijf en glanzend wordt.

2. Voeg de poedersuiker bij het mengsel en spatel deze er voorzichtig doorheen met een rubberen spatel.

3. Doe de meringue in een spuitzak met een klein rond spuitmondje. Spuit vervolgens kleine toefjes op een bakplaat bedekt met vetvrij papier. Duw 2 pareltjes in de toefjes voor de oogjes.

4. Zet de meringues in de oven op 80°C voor 2 à 3 uur. De meringues moeten uitdrogen, niet bakken. Ze zijn klaar wanneer ze makkelijk van de bakplaat komen.

De volgende dessertjes zijn variaties op de standaard dessertjes. Hieronder vind je de benodigdheden:

4. Pompoen cakepops

DSC_9206

papieren rietjes

oranje/groene smeltchocolade

spuitmondje maat 2

5. Cookie graveyard

DSC_9149

koekjesuitstekerset Wilton

grijze/bruine/witte rolfondant

groene dust

cacaopoeder (om te dusten)

reliëfmat cobblestones

koekjes-stempelset

– bruine suiker

6. Oreos in chocolade

DSC_9143

Witte/Oranje/Gele smeltchocolade

Oreo Cookie molds

Snoepjes op de tafel: dropjojo’s, witte & zwarte muizen, jelly beans, spekbollen, candy corn en oranje retro-lollies.

De werkbeschrijving voor de decoratie vind je hier.

De werkbeschrijving voor de taart kan je op de blog van Taartelicious vinden.

Cherry Sweet Table

At the end of the summer, a cherry themed Sweet Table would be perfect for an Indian Summer day 🙂 I was in Maison du Monde last week to buy some additional decoration for my daughter’s baby shower (pictures will follow soon on the website and on the blog) and I saw these adorable cherry themed cases.

I think they would be perfect to create height differences on your table without having to buy expensive stands or start being messy with paper and scissors. My imagination started to work with the vichy pattern and the cherry theme and I wanted to share these ideas here. I found a cute cherry sweet table on pinterest which can be easily spiced up a bit with cherry decoration. I think a fruit theme asks for some real cherries on the table, so use them on cupcakes, as a garland or add a basket of cherries on the table.

On one of the blogs I follow, I saw these Ice Cream cupcakes coming by. I made them for the babyshower in a lightly altered version but they would work lovely on a cherry themed table. Change the color of the cupcake liners to a green stripes or red vichy pattern and they will be fitting in just nicely.

Finally, if you’re looking for printables, we have a range of cherry themed printables available 🙂

Rubber Ducky

DSC_8367

Before leaving on maternity leave, I had one final request to create a rubber ducky party. The party girl, Caitlin, was a 12-year old collector ofrubber ducks. The big pink one on the left side of the table was one of hers, the other ducks I found at AVA where you can buy the ducks in different sizes and colors suiting your table. To have the ducks swimming, I placed some buckets on the table for the ducks to swim as decoration. Another nice touch were the duck-shaped pieces of green melon on the cupcakes.

DSC_8464 DSC_8483

On this table, I used the hot pink take-out boxes from the shop filled with home made marshmellows also in the shape of ducks. Further, there were macarons, decorated cookies, cakepops and a variety of sweets to chose from. The party girl said at one moment that she wasn’t sure if she would go and play with her friends or if she would sit next to the table all afternoon making sure her little brother wouldn’t eat all sweets 🙂 Luckily, I always have some spare treats with me so the little brother could already try some before the party started.

DSC_8454 DSC_8503 DSC_8485 DSC_8503

DSC_8383

Wedding Karlien & Michael

DSC_8240 

After a number of babyshowers and birthday parties, I had the change to create a small table for a wedding. The table was not meant as a dessert table (although guests could try the different sweets) but as a display of thank you gifts for the wedding guests. The theme was romantic/vintage with pale pink, green and nude accents. I had a lot of fun searching all decoration as I really liked the style both for the table but also as home decoration.

The guests had a choice between a cupcake with buttercream topping, a cupcake decorated with fondant or a box containing 3 macarons with different flavours (lemon, vanilla and raspberry).

DSC_8235 DSC_8268 DSC_8181

I also did the wedding cake in the same theme, unfortunately I could not take a picture myself in daylight.

DSC_8170 DSC_8191DSC_8205