Macarons

Na de aflevering van de meesterbakker waarin macarons werden gebakken, was de hele taartenwereld ineens in de ban van de macaron. Omdat dit koekje nu eenmaal mooi oogt op een Sweet Table, wou ik deze ook wel kunnen maken. Mijn eerste pogingen resulteerden steevast in veel te grote macarons, die eerder plakkerig waren dan wel chewy. Ik gebruikte een recept zonder italiaanse meringue omdat het mij een heel gedoe leek om die eerst te maken. Een paar maand geleden las ik in de Mjam toevallig over Poptasi Pastry, de eerste macaron-winkel van Nederland. Toen ik een tijdje later op de website terecht kwam, waren er net nieuwe workshops online geplaatst. Een dagje Amsterdam was snel geregeld en op 28 juli mocht ik aanschuiven om de mirakelkoekjes te leren maken.

Eerst kregen we een uitgebreide presentatie over de historiek van de macaron en van poptasi, waarna we zelf aan de slag mochten om mini-macarons te bakken. Het recept dat we kregen was wel gebaseerd op italiaanse meringue en de proevertjes die we vooraf kregen (mango twist, walnut cherry en chai) bewezen ten volle dat dit één van de enige correcte manieren is om macarons te maken. Ik was nooit een grote fan van het koekje, maar sinds ik deze geproefd heb, maak ik ze thuis voor mezelf 🙂

We leerden verder nog lekkere botercrème te maken en kregen koekjes in felle kleuren om te vullen. Daarna was het ook tijd voor het proeven van onze mini-macarons recht uit de oven. Dit waren mijn resultaten van de workshop:

Na de workshop kocht ik nog een doosje macarons (nu ja doosJE, 25 stuks 🙂 ) met alle smaken die ze op dat moment voorradig hadden. De dagen erna volgde een uitgebreide smaaksessie, waaruit de anise maniguette, cocos en cappucino als duidelijke overwinnaars uit de bus kwamen. Uiteraard heb ik sindsdien al meerdere malen macarons gebakken, en is het resultaat nu een echte macaron, met de juiste textuur.

Kortom, één van de betere workshops van de laatste tijd bij een koppel fantastisch gepassioneerde mensen en zeker een aanrader voor iemand die nog betere macarons wil leren bakken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s